1998. február 25-én történt…

A 40. Grammy díjátadó gála közvetítése már harminc perce folyt, New York egyik legpatinásabb terméből. A Radio City Music Hall színpadán egymást követték a nagyobbnál nagyobb nevek. A klasszikus muzsika jelöltjeinek ismertetése, majd az az évi  győztes bejelentését követőn Pavarotti lépett volna színpadra, hogy Puccini Turandot operájának Nessun dorma áriájával köszöntse a díjazottat. A híres Kalaf ária, a tenorok álma. A tenorok legnagyobbikainak egyikétől hallani: kivételes élmény. Így eléneklése, előadása nem okozhat csalódást. 

Az előadást élvezve, senki sem gondolta volna, hogy a színfalak mögött a ráhangolódás, a felkészülés helyett, drámai pillanatok zajlanak. Pavarotti orvosi tanácsra kénytelen volt lemondani a fellépését. Helyettes, beugró kellett. 

Ken Erlich producer hirtelen jött ötletének és Aretha Franklin pár perces gondolkodás utáni “ezt meg tudom csinálni” válaszának köszönhető az, ami ezután történt, ami emiatt fennmaradhatott.

Percek alatt született döntés után nem sokkal Sting lépett a mikrofonhoz. Bejelentette, hogy a világ egyik leghíresebb, legismertebb férfi áriáját az ünnepelt tenor, Pavarotti helyett, a soul királynője, Aretha Franklin énekli. 

...és csoda született.

A klasszikus hangképzésben sosem részesült énekfenomén, megújított egy operaáriát.

A szó szoros értelmében. Éneklése varázslatos, erőteljes, magával ragadó. Minden kiénekelt hangja lenyűgöző. Kivételes élmény. Öröm megosztani felemelő zenei szárnyalását.

A zenét itt hallgathatod meg: https://youtu.be/uHb75oTHOV4?si=3bMUZna19SdIU3SQ

És szeretnénk ajánlani egy izgalmas programot a gyerekeknek:

BEAVATÓ – Kultúrkalandozás a kommunikáció még rejtett világában
A Beavató foglalkozás máshogy engedi felfedezni a gyerekeknek a szűkebb környezetüket, az őket körülvevő világot, az emberekkel való kapcsolatba kerülés módjait, gazdagságát. Összetalálkozhatnak a művészetekkel, mint a kommunikáció legmagasabb szintű megnyilvánulásaival. Rájöhetnek, mennyivel többet…
Megosztom mással