Több mint három órás volt az a jótékonysági koncert, ami Eric Clapton kezdeményezésére jött létre, csakúgy, mint az a rehabilitációs központ – a Crossroad Center Antigua –, melynek megsegítésére szerveződött. A zenei eseménynek 1999. június 30-án, a Madison Square Garden adott otthont. A zenészek zenészének tartott muzsikus, saját zenekarával fogadta meghívott zenésztársait, és valamennyiükkel játszott az est folyamán. Bob Dylan, Sheryl Crow, Mary J. Blige és David Sanborn voltak meghívottjai. Érdekes, hogy a névsor mennyire tükrözi zenei sokszínűségét. Mert mondható, hogy zenészségének az egyik legnagyobb különlegessége pont az, hogy játékát, ezzel magát is, a blues, a rock, a pop, a jazz, a country, a nagyzenekari hangzás, a standardek, a techno, a rhythm and blues műfajában is érvényessé tudta tenni. Így aztán a legkülönbözőbb stílus képviselőivel kapcsolódhatnak egymáshoz. Mert ő minden nyelven beszél a hangszerével. Ezt írta róla valaki. Gyönyörű és igaz. Hangszere pedig úgy szól, ahogy megszólítja – teszem hozzá. Teljesen egyedin.
Az Old Love hangzása, ahogyan énekli, játssza, együttjátéka a többiekkel, az irányukban megnyilvánuló tisztelete, egyenként és együttvéve mind őt tükrözi. Minden hangban benne van, azokban is, amiket nem ő játszik. Mert azt azok és pont úgy játsszák, ahogy szerinte érdemes. Óriási élményt ad, amit általa együttesen teremtenek. Igazi muzsika.

Old Love - Madison Square Garden 1999.

A zenekar: Nathan East - basszusgitár, Steve Gadd - dobok, Tim Carmon - billentyűk,
David Sanborn - saxofon, David Delhomme - billentyűk, Andy Fairweather - low guitar, Katie Kissoon és Tessa Niles - vokál


https://youtu.be/thDDr-3HiYU

Megosztom mással