Állva tapsolt a négy zsűritag az America's Got Talent tizennyolcadik évadába Brazíliából érkezett, 27 éves énekesnek. Gabriel Henrique, Whitney Houston Run Away dalával lépett színpadra. Első megmutatkozása után rengetegen azt írták kommentjükben, hogy szinte lehetetlen, hogy nem ő lesz az évad nyertese. Máig sem értik hogyan történhetett, de nem így lett. Kiesett a középdöntő után. De mintha ez még csak fokozta volna iránta az érdeklődést, még több figyelmet vonzott volna. Milliók nézik meg egy-egy új videóját.

Bár hazájában, már a versenybe való benevezése előtt három évvel megjelent első önálló albuma, angol nyelven az amerikai közönség, s ezzel a nagyvilág is, őt még csak nagy énekesnők, híressé lett énekesek ismert dalainak után éneklése által ismerik. Nem hiszem, hogy ez így marad. Kivételes hangi adottságait hallva, tudva, hogy azzal milliók figyelmét kapta meg, szinte lehetetlennek tűnik, hogy hosszan kellene majd várnia egy olyan lemezszerződésre, ami az amerikai és a nemzetközi zenei életben való kiteljesedését biztosítja.

Elragadtatással beszélnek róla, énektanárok közreadott videókban elemzik éneklését, egyenes utat jósolva és kívánva neki a Grammy díjhoz.

Boa sorte, Gabriel! 

A videót itt nézheted meg:

Megosztom mással