Szinte elképzelhetetlen, hogy valaki nemtetszéssel nyilvánuljon meg vele kapcsolatban. Lang Lang káprázatos technikával és karizmával hódította meg a klasszikus zene világát - írják róla. Határtalan lehetőségeket teremtve magának, mesteri szintre érlelt zongorajátékával. Lenyűgöző, hogy milyen magától értetődő módon képes átadni Bach, Liszt, Rachmanyinov, Beethoven, Chopin, Csajkovszkij vagy Schumann zenéjét. S, hogy milyen tökéletesen szólaltatja meg Bernstein muzsikáját és mennyire nyitott a kétéves korábban kezdődött klasszikus muzsikai képzése, jártassága mellett új utakat keresni, találni.

Így történhetett, hogy a klasszikussá lett Disney-dalokban is felismerte a számára átadni valót. Olyannyira, hogy azt nyilatkozta, mostantól mindig játszik majd Disney-muzsikát, melynek fontosságát, igazi szerepét a kultúrák, a különböző korszakok közötti közti áthidaló átjárhatóságában látja. Hét, ugyancsak klasszikus képzést kapott szerzővel dolgozott a dalok újraharmonizálásán, az átdolgozásokon. A klasszikus muzsika által inspirált Disney-dalok gyerekkora óta nagy hatással voltak rá s csak felnőttként értette meg, hogy a zeneiségükön túl amiatt, hogy érzelmileg igaziból minden generációt megérintenek. Az ikonikussá lett filmzenei melódiákból, amikből a „The Disney Book” albuma megszületett, kettőt maga hangszerelt.

Az egyik, az itt hallható, a Beauty and the Beast fődala. Ezt, a lemez teljes anyagával együtt így látták és hallották a világon először élőben, a londoni Royal Albert Hall nézői, 2022. októberében.

Megosztom mással