Egy dokumentumfilm miatt kezdtünk életről, halálról beszélgetni. A Megdermedt remény: Út egy második élethez filmre vitt igaz története mélyen elgondolkodtató. A döbbenet, az együttérzés, az értetlenség váltakozása vet fel bennünk a kérdéseket láttán.
Egy kétéves kislány életének megmentéséért folytatott vesztes csata végére szülei komoly döntést hoznak. Imádott kislányuk testi maradványából agyát tárolásra lefagyasztatják, hogy így adjanak neki második esélyt az élethez, ha tudomány már majd ott tart, hogy ő „életre keltve” betegségéből kigyógyulhat.
A tudós édesapa tudományba vetett hite hatására születik meg a döntés. Egy buddhista családtól alig várható döntés.
Történetük viszont már ennek alapján íródik tovább. Mert igaziból ez már róluk szól. Hisz egy ponton túl az látszik, nem Einz, az érkezésével boldogságot hozó, érthetetlenül megbetegedett kislány története már ez.
Halála makacs tény.
Hit? Tudomány? Vallásos hit a tudományban? Mi adhat kapaszkodót egy ilyen veszteségben? Hova vezet, ha a halál tényét nem fogadjuk el? Minden felvetett kérdés csak egy újabbat hoz. Egy megválaszolása nélkül azonban valószínűleg a többire sincs válasz: Beleszólhatunk az örök körforgásba?Akik beszélgetnek:
Katona Klári, előadóművész, író
Kocsis Tamás, görögkatolikus pap
Szabó Brigi, újságíró

Ahol megtalálsz bennünket:
MiMásképp: www.mimaskepp.com
Katona Klári: https://www.katonaklari.com
Spotify: https://open.spotify.com/show/5FnG2WDqqr9hl64NClUEKp
Instagram: https://www.instagram.com/maskepp_podcast/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Facebook: https://m.facebook.com/Maskepppodcast/
YouTube: https://www.youtube.com/@makepppodcast

Megosztom mással