Igazi indíttatás kellhet egy olyan dal elénekléséhez, amit megírása óta több mint ötszáz előadó énekelt felvételre. Celine Dion saját verziójával egyértelműen ezt igazolja. Tökéletes éneklésének érzelmi telítettsége önmagáért beszél. 

Sam Cooke 1963-ban, forrongó időszakban írta a dalt, akkor, amikor Dr. Martin Luther King híres,  I Have a Dream - Van egy álmom kezdetű beszéde is elhangzott. A következő évben lemezre énekelte, ezzel útjára indult A Change Is Gonna Come.

A dalt Celine Dion 2019-ben „Aretha! Grammy ünnep a soul királynője tiszteletére” estjén adta elő. Előadásában ott feszül minden, ami a dal keletkezésének idején a fekete közösségek életét fájdalmasan meghatározta, beárnyékolta. 

Sam Cooke jelentős lenyomatot hagyott a zene történetében. A soul zene megteremtőjeként tisztelik. Nem véletlen, hogy az azóta is nagy utat bejáró dalát, a soul királynője, Aretha Franklin is repertoárján tartotta. Miatta énekelte el Celine Dion, megtöltve a soul zene egyik alapdalát mindennel, amire csak egy igazi nagy előadó képes. Nem válik benne soul énekesnővé, éneklése mégis hordozza a stílust, a műfaj és képviselői iránt érzett tiszteletét, a soul muzsika mély érzelmi rétegeit, a hangi kifejezés bejárható magaslataival együtt. Miközben megénekli a sorsokat, a társadalmi igazságtalanságot, a dal megírásának minden miértjét.

Hallani, látni őt, s látni a hatást, amit a közönség tagjaira tesz, megindító.

A dalt itt hallgathatod meg:

Megosztom mással